Pàgines

divendres, 20 de febrer del 2015

MITJA MARATÓ BARCELONA A RITME 85'

Si alguna vegada escolteu la expressió "fer de llebre"el seu significat és que hi ha un corredor que marca el ritme a un altre corredor o a un grup de persones. Tots coneixíem la presència de llebres als maratonians professionals, però amb l'auge de les carreres populars s'està estenent, ara aquesta pràctica la trobes en tots els nivells.

La veritat és que la llebres són més populars en les Maratons, però en les Mitges sempre podràs trobar alguna, sobretot en aquelles amb molta participació. La idea de posar llebres és perquè els corredors tinguin una referència durant els km que li separa de creuar la meta.

Per identificar-nos fàcilment, abans anavem amb  amb un enorme globus, normalment sempre acababem sense, era molest, s'enredava amb els altres globus, es petava i els corredors perdien la referencia,  en aquest anava identificada la seva marca i a la mateixa vegada un dorsal de llebre on marcava el ritme. Actualment ja s'han modificat en molts llocs, no en tots, per unes banderoles, també amb els temps. Pel que fa a la Edreams Mitja Marató Barcelona, es van posar a disposició dels corredors els següents temps  1:15 h, 1:20 h, 1:25 h, 1:40: h i 1:45h, 2h tot un complet ventall de possibilitats que permeten al corredor ajustar millor el seu temps.
 
Pel que fa al grup de temps que se m'otorgaria seria el de 1h25, a ritme de 4'01''/km. un grup on vam poder anar tota la mitja força units, només en moments puntuals on s'aglutinava molta gent ens feia distanciar-nos uns metres, al final i pas km a km vam quadrar el crono a la perfecció acabant en 1h25.
Esperem poder haver ajudat a tots aquells que volien assolir aquest temps, a la vegada un cop més felicitar a l'organització per tot, pel seu saber ben fer i per fer d'aquesta mitja una de les millors del món.
 

 
 
Si alguna vez escucháis la expresión "hacer de liebre"su significado es que hay un corredor que marca el ritmo a otro corredor o a un grupo de personas. Todos conocíamos la presencia de liebres a los maratonianos profesionales, pero con el auge de las carreras populares se está extendiendo, ahora esta práctica la encuentras en todos los niveles.

Bien es verdad que la liebres son más populares en los Maratones, pero en las Medias siempre podrás encontrar alguna, sobre todo en aquellas con mucha participación. La idea de poner liebres es porque los corredores tengan una referencia durante los km que le separa de cruzar la meta.


Para identificarnos fácilmente, antes íbamos con un enorme globo, normalmente siempre terminábamos sin, era molesto, se enredaba con los otros globos, se estallaba y los corredores perdían la referencia, en este iba identificada su marca y a la misma vez un dorsal de liebre donde marcaba el ritmo. Actualmente ya se han modificado en muchos lugares, no en todos, por unos banderines, también con los tiempos. En cuanto a la Edreams Medio Maratón Barcelona, se pusieron a disposición de los corredores los siguientes tiempos 1:15 h, 1:20 h, 1:25 h, 1:40: h y 1:45h, 2h todo un completo abanico de posibilidades que permiten al corredor ajustar mejor su tiempo.


En cuanto al grupo de tiempo que se me otorgaría seria lo de 1h25, a ritmo de 4'01''/km. un grupo donde pudimos ir toda la media fuerza unidos, sólo en momentos puntuales donde se aglutinaba mucha gente nos hacía distanciarnos unos metros, al final y km a km cuadramos el *crono a la perfección acabando en 1h25.

Esperemos poder haber ayudado a todos aquellos que querían lograr este tiempo, a la vegada un golpe más felicitar a la organización por todo, por su saber bien hacer y para hacer de esta media una de las mejores del mundo.