Pàgines

dilluns, 19 d’abril del 2010

ROMERIA A BERRÚS 2010!

Breu Història de Berrús:
Berrús (Riba-roja d'Ebre, Tarragona) és una ermita que es troba a prop de la presa de Riba-roja d'Ebre. Entre el segle IX i XX, Berrús era un poble molt petit que va sofrir l'epidèmia de la pesta i va morir molta gent, i els que van quedar vius se'n van anar a viure entre tres pobles: Riba-roja d'Ebre, La Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs. Al cap d'uns anys, els habitants de Berrús, quan van construir la presa, van portar pedra per pedra l'ermita en una muntanya per perill que s'inundés. Actualment, per setmana santa, es fa una romeria a aquesta ermita reunint-se amb els tres pobles.

Com ja és de costum i un fet històric, la gent de la Pobla de Massaluca com tots els anys tenim la romeria a l'ermita de Berrús.
Una romeria que comença a les 6h AM desde l'esglesia del poble i s'acaba sobre les 10:30h PM, la romeria la sol fer bona part del poble caminat en germanor un total de 13km d'anar i 13km de tornar.
Aquest any no va ser menys i vam fer tot el cami caminant en la "probessó", pel matí els poc núvols que van apareixer no ens van trencar la romeria.
Aqui veiem al "probessó" en una de les seves parades per fer les pregaries.

Després a l'ermita s'arriba i t'espera un bon esmorzar per recuperar forces i aguantar fina a l'hora del dinar, no diré en que consisteis l'esmorzar que més d'un encara s'apuntarà l'any que ve! Un seguit d'activitats ens esperen aquest dia, ball improvitzat per un grup de gent del poble, calmants, coques, i un gran dia en companyia de tothom. I a les 6PM un altre cop arrenca la probesso per tornar cap al poble.


Em difinitiva, a part d'unes petites gotes que ens va caure de pluja, vam disfrutar d'un molt bon dia de Berrús, un bon dia de germanor i per estar en gent que durant l'any no hi estas, alli tothom és una gran família.
Fins l'any que ve!!
by berrus 2010!