Pàgines

dimarts, 18 de maig del 2010

SEGUINT CAMI DELS ESPANTARRUCS.

Aquest passat diumenge dia 16 de maig, quedo amb el meu amic Toni Brunet per anar a fer alguna cosa, estem entre fer una ruta en btt o anar a fer alguna cosa de muntanya, finalment decidim fer muntanya i el trajecte escollit serà seguir la marxa senderista que es va fer a Gandesa, la 1a marxa senderística l'espantarrucs de la Terra Alta.
Aixi que arribem els dos puntuals a Gandesa, sobre les 9h del matí les cames ja es posen en funcionament, val a dir que una mica fredes ja que el vent i el fred podia fer la sortida molt dura.
Així que ens dirigim cap al Pol. Ind. de Gandesa i allí agafarem el camí que ens portarà a la Serra del Pebrer després d'una forta i llarga pujada, des d'allí ja gaudirem d'unes vistes molt boniques de Gandesa a la nostra esquerra, més endavant passarem per la Mola d'Irto, de moment un recorregut molt bonic que el teniem al costat de casa i no haviem fet mai, el repetirem. Hi ha punts on les vistes tot i no estar massa alts, son espectaculars.
Avui era un dia per passar-ho bé, no estar pendents del rellotge, ritmes, ni res d'això, simplement disfrutar de la bona companyia de l'amic runner Toni; amb ell va ser qui vaig iniciar-me en aquest esport i els dos vam fer les nostres primeres curses. Així que aquestes sortides no tenen preu! A partir de la Mola d'Irto seguirem el nostre trajecte seguint les marques blaves d'una ferradura de cavall.
Continuant el trajecte arribarem després de sortejar alguns forts desnivells i pujades força dures a Serra de Cavalls i Serra de Pàndols.
A partir d'aqui un puja i baixa seguit i anavem justos de temps, ens fa pensar que no arribarem a hora, així que petita reunió mentres fem un avituallament, decidim anar a la cota 705 i no anar a Puig Cavaller i fer-ho la rpòxima sortida. Continuem fins a arriabar a Santa Magdalena del Pinell i allí ja estem prop d'arriabar a la Cota 705. BREU EXPLICACIÓ HISTÒRICA: La cota 705, també coneguda com la Punta Alta, es converteix en un espai clau de la batalla. Des de la seva privilegiada situació es podien controlar i batre la resta de cotes que l’envolten. La seva ubicació, a les estrebacions de la serralada, fa possible el control de la vall, del nucli del Pinell de Brai i de part de la serra de Cavalls, amb el vèrtex de Sant Marc com a punta més propera.
Un cop visitada la cota 705, decidim anar baixant per un tram de pista direció la Fonteta de Gandesa, Toni va baixant ràpid i entre els dos anem tirant.
En arribar just abans de la fonteta agafarem el cami a l'esquerra que ens durà a Gandesa vorejant la carretere per boscos i senders.
Al final 16,6km i un desnivell positiu de 800m, una matinal molt agradable en la companyia de Toni, el seu ritme va ser bo i pot fer qualsevol cosa que es proposi.
By robert