dimecres, 9 de novembre de 2011

XXVIII MITJA MARATO DE CASTELLÓ

Aquest passat diumenge es va celebrar la XXVIII Mitja Marató de Castelló. Sortiria de La Pobla a les 6h30 direcció Mora d'Ebre, allí em recollirien el Team Ascó, bueno tots els integrants són de Flix, Àlex Estela, Ferran Rosich, Robert Mas, tots tres preparant el seu pròxim objectiu al Marató de València.

Era el torn de fer una mitja, tot i potser no sé el millor moment degut a les competicions seguides que he anat acomulat volia probar el meu estat de cara a la mitja de Tarragona, el fet de decidir-me per Castelló a part de ser plana (és Castelló de la Plana), va ser haver parlat amb els amics de Flix i poder marcar-me una sortida amb ells.

Havent parlat amb el "míster", vam quedar que sortiria a 3'40'' i aguantar aquest ritme. Només arribar a Castelló, un dels principals enemics del corredor, el vent, hi era present per tots els costats, juntament amb el seu soci, la pluja, factor que no em preocupava tant, però el vent sí.

A la sortida 1500 corredors preparats per córrer aquesta mitja marató que haurien de fer 2 voltes a un circuit totalment urbà, amb la qual cosa permetria que hi hagués molt públic a determinats punts del circuit. El tret de sortida es donà puntual a les 10h, en la qual la multitud de gent calia anar en molt de compte de no fer-te mal al peincipi.
Ja cap al km 2 ja estic situat amb el que crec que podrà ser el meu grup de viatge, allí també hi és l'Alex Estela. Alli aguantem molt bé, portem la mitja que toca.

Arribant al km4 em trobo bé i decideixo probar en solitari però el fort vent em fa baixar el ritme i tornar al grup, ja que notava que no podia anar sol, el vent em frenava constantment, havia de fer molt més esforç i em castigava molt fisicament.

Continuem a ritme, tot i el vent constant, fins al km 16, a partir d'allí el grup d'uns 13 corredors es va trencant i hi ha moments que es forma una fila de corredors, la duresa, no pas del circuit, totalment pla, però si de la climatològia, no ens afavoreix. Jo em desfaig una mica del grup i els últims 2km em toca remar en solitari, on els últims 500m semblen no acabar-se mai, aconsegueixo passar per la línia d'arribada amb 1h20'45 quan jo pensava amb el ritme que portava que faria 1h18 alt.

La sorpresa va ser quan l'Àlex Estela em preguntà quina distància m'havia sortit, efectivament, em sortien 600m de més. Llavors les sensacions van ser diferents, van ser que havia anat tal i com havia d'anar, però amb el factor vent en contra.

Una bona mitja per fer una bona marca, sempre que el temps acompanyi minimament i el circuit estigui ben mesurat, no descarto tornar-hi a la propera.

Destacar que tot i el matinar, fer no se quants km, mes val no contar-los, plovent, amb vent, el dia s'ho va valer, la companyia dels amics de Flix sempre és benvinguda i a més vam poder acabar amb un bon dinar i uns riures, això no té preu, és la part màgica d'aquest esport.


Cap comentari: