Pàgines

dimarts, 5 de juliol de 2011

EKIDEN SANTES CREUS

El passat dissabte es va disputar el 2n marató per relleus a la localitat de Santes Creus, sota una tarda atlètica sobretot marcada per l'inici de la proba per una forta calor. Hi havia la possiblitat de particiapr en equip masculí, femení o mixte ( 3 nois i 3 noies).
La marató per relleus és una cursa atlètica on un equip de 6 corredors/es recorre els 42,195 Km de la marató en 6 relleus. Té els seus orígens al Japó on diversos genets es rellevaven fent el tram entre Tòquio i Kyoto per repartir la correspondència. Actualment és una prova estesa a tot el món i reconeguda per l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme. Diversos països celebren els seus propis campionats 
 
El Borges Trail va preparar un bon equip mixte format pels corredors en ordre de relleu per Carles Martí, Ivet Farriols, Joan Vidal, Eugènia Fossas, Robert Tarragó i Judit Juncosa.
El tret de sortida es donava a les 18h en un recorregut de 1500m, el primer en sortir era Carles en una distància de 7695m+195m, fent un bon crono sense ser la seva especialitat i deixant un bon relleu a la triatleta Ivet Farriols que en una distància de 4500m no va ser cap problema per mantindre un ritme força bo i distanciar l'equip Borges Trail respecte al segon classificat encara algun minut mes.
Un dels relleus que ens marcaria la possibilitat de somiar amb el triomf era l'atleta Joan Vidal que amb una distància de 10500 aconseguí amb un circuit exigent mantenir el fort ritme fins al final demostrant una gran capacitat de concentració i sacrifici i deixant una gran bombolla d'oxigen pel 4art relleu, la Eugènia que sense ser tampoc la seva especialitat demostrà treballar per l'equip aconseguint regular i fent les dues primeres voltes a un ritme constant. L'equip ja es proposava un altre repte no gens fàcil, obtenir el record de la proba.

Era al 5è relleu quan entrant dintre el temps es podia continuar somiant amb el récord, però uns petits problemes amb els cordons de les sabatilles del Robert Tarragó li feien perdre mes d'un minut, trencant el ritme i fent patir l'equip que veia que es perdia mes temps del degut, per sort es va poder entrar tot i el temps perdut dintre el marge per poder somiar amb el record de la proba que estava en 3h16'51''. Teniem plena confiança ja que era l'últim relleu i era el torn de la Judit Juncosa on en plena motivació i amb moltes ganes va marcar un molt bon temps i demostrant el seu bon moment de forma va finalitzar les tres voltes o sigui els 4500 entrant a meta com si res i l'equip Borges Trail es va adjudicar la victòria i a més va batre el record de l'any anterior amb un crono de 3h00''30''.
Per part meva em va costar trobar el ritme a portar, degut potser a una sortida i una primera volta massa ràpida,el perfil de circuit que no és el meu, el no tenir cap punt de referència i el problema amb els cordons que em va tenir fregit durant tota la cursa. Cal destacar però, que es una cursa bonica, diferent, amb equip, que la vius desde el primer relleu com si l'estessis corrent tu, que tots els equips t'acaben animant. Per mi ja és una d'aquelles probes que em marcaré al meu calendari.
El dur circuit i la forta calor va fer que un circuit curt i dur, un circuit molt exigent amb molts canvis de ritmes i amb alguna forta pujada, tot i això els atletes del Borges van demostrar formar un bon equip i una molt bona sintonia des de l'inici del marató fent així un bon equip esportiu-humà!
 L'any que ve ens tornem a veure, ens ha quedat un tema pendent! els de l'equip ja el saben!
Felicitar també a tota l'organització pel seu bon saber fer, ja que en tot moment van controlar els canvis de relleus, gent a tots els punts i una molt bona animació i ambient al monestir.

2 comentaris:

victor GO!! ha dit...

Quina enveja de cracks! Ànims i a continuar així de motivats!!

Víctor

robert tarragó ha dit...

Gracies Victor!!! la motivació ja saps que no es pot perdre mai, et vull veure a tu tambe motivat en tot!! i aviat ens veiem!!
gracies per la teva visita!
una abraçada