Pàgines

dilluns, 14 de juliol del 2014

V EKIDEN SANTES CREUS (MUNDIAL DE LA PROVINCIA)

Un any més a falta d'un mes i poc decidim que és hora de tornar al Marató per relleus de Santes Creus,  també conegut com el Mundial Ekiden de la provincia de Tarragona. Arriba el compte enrera i a un mes vista les preguntes, curiositats, noms ficticis, possibles tapats són una incognitat que fins al dia D no es sabrà.
Una proba diferent a les que estem acostumats a fer. Es fa amb relleus i per equips, possibilitat de fer equip masculí, mixte (3nois i 3 noies) o femení.

Decidim tornar a fer un equip mixte, i pensem perquè no un masculí?
Llavors és quan proposem al grup de fer un masculí i un mixte, ràpidament el compromís, ganes de fer equip i poder estar presents motiva a la majoria. Tot i no ser el seu terreny ideal, la majoria corren curses de muntanya, volen viure aquesta nova experiència.

Així que comencem per l'equip mixte, és el que fem més ràpid però falta cocretar alguns temes i esperar fins a l'última setmana si el Pijuan podrà o no ser-hi. Finalement el Piju no pot ser-hi, serà el Jordi Aumedes qui substituirà al Pijuan. Serem equip per ordre de relleu el Mikel Besora, Pilar Rus, Jordi Aumedes,
Paula Hitruc, Robert Tarragó, Noemí Aumedes.
En masculí per ordre de relleus tindrem a Salva Martí, Eloi Borràs, Aleix Toda, Marc Balaña, Tonyo Gironès i Jonhatan.
Pel que fa a l'equip mixte el primer relleu i sota una forta calor, començarà el Mikel Besora que aguantarà fins la última volta juntament amb el Roger Serrano com a líders, tot i que el Roger és equip masculí i no cal seguir-lo.
Al primer relleu  ens situem 1ers mixtes. Seguidament agafa el relleu la Pilar Rus, i amb només una volta de les 3 ja veiem una diferencia de quasi 5' respecte al 2n classificat, Runners Tarragona.
La Pilar fa un gran relleu, amb cap però ràpid, lo suficient per augmentar el temps. Passa el relleu al Jordi Aumedes, un crack dins i fora, està motivat però potser la forta calor li causa un petit baixon, però amb la seva clase i experiència el supera ràpidament i passa un gran relleu a la Paula Hitruc.
La Paula, comença rápida, no és una distancia per ella, massa llarga i dura, però les seves ganes i il.lusió li donen forces. Unes forces que es veuen parades en la última volta just al pasar per l'arc, on uns "flatos" l'obliguen a baixar el ritme. Consegueix superar aquesta adversitat, tot i ser molt jove, és molt forta i acaba els 4,5km amb moltes garanties.
La Paula em passa a mi el relleu, em toca afrontar el 10,5, una distancia llarga en un circuit dur, l'any passat se'm va fer llarg i dur a partir de la 3a volta.
Començo el relleu, dossificant, controlant ritme, es pot fer llarguíssim si no ho controlo, cal anar calentant les cames en les dures pujades, serán 7 voltes. La idea? deixar un bon relleu i millorar el temps de l'any passat.
Una greu butllofa al peu esquerra em pot impedir acabar els 10,5, només això podrá impedir-ho, ho tinc clar. El dia abans en prou feines podía caminar, em preocupa força.
Ja sobre la segona volta, els girs son durs per la butllofa, cada cop que dono el gir em resento.
A partir de la 3a volta feta, a només 4 voltes per fer, veig clar que ho faré, que no perdré ritme.
cada volta, em trobo bé, estic baixant bé i pujant em trobo cómode.
Van passant les voltes i acabo en una mitja de 3'51''/Km, l'any passat 4'08'', content quan veig el crono del meu rellotge i content perquè he deixat un bon relleu a la Noemí que afrontarà com a ella "li agrada" els útlims 4,5km. La Noemí amb un estat de forma genial, va a un gran ritme les tres voltes, no li afecta la calor, ni la pressió de ser la última. Corre com si res acabant les 3 voltes a un ritme uniforme i alt.
Acabem entrant a meta en 2h47' i primers mixtes, seguit de Runners Tarragona.
Pel que fa a l'equip masculí van entrar 4arts en 2h42', tot i el gran crono, el nivel dels equips com Evasión 1er clas, Runners Tgna 2ns i Trail Tárraco 3ers a qui cal felicitar pel seu gran resultat obtingut en aquest circuit tant dur com és el de Santes Creus. Grans i presents també els amics CA Francolí, que amb un Plàstic que arribava no en les millors condicions degut a un virus i la baixa de l'Oscar els condicionava. No obstant un equip ple de grans persones i grans corredors ho donarien tot al terreny i així va ser, acabant 5ens amb 3' menys que l'any anterior.