Pàgines

dijous, 14 d’agost del 2014

Arriba l'estiu, alguns consells per córrer.

A l'arribada de l'estiu i l'operació anomenada bikini fan que hi hagi més població que practiqui el jogging, o més conegut com el running o simplement córrer.
La desconeixença sobre el terreny i les ganes de perdre aquells quilets que s'han augmentat durant l'any fan que caiguem al parany posant en perill la nostra salut.
Aquí us deixo alguns consells , si més no perquè els pogueu tenir en compte:
-Evitar córrer dintre les hores centrals del dia, fer-ho o bé aviat al matí, màxim fins les 10h o bé per la tarda a últimes hores, a partir de les 19h30.
- Hidratació: cal beure aigua abans i després de sortir a practicar una activietat.Si podeu pendre una botella d'aigua serà aconsellabre anar bebent encara que no tingueu sed a petits glops. Al final i inclús durant l'entrenament és aconsellable veure Isotònica això ens ajudarà a recuperar  les sals perdudes.
-Protecció solar. cal posar-se protecció a les zones que més exposarem al sol.
-Portar una gorra i ulleres tampoc estrà de més per protegir-vos, per tant aconsellable.
-Per últim i potser és la que ens costarà més caldrà baixar el ritme al que estem acostumats a anar abans de posar la màquina al màxim.

Així i prenent nota d'aquests consells el passat dia 4 agost vaig poder participar als 10km Massaluca a la localitat de La Pobla de Massaluca, proba puntuable pel circuit running series de les Terres de l'Ebre.
Uns 90 corredors pendrien part d'aquests bonics 10km que transcorren amb varies voltes per dintre el poble i on l'animacio de tot un poble fan que sigui una cursa diferent i agraida pel corredor que serà animat durant tot el recorregut.

La sortida es donava a les 19:30 del dissabte. Es formava ràpidament un grupet de 10 corredors al capdavant, allí hi era Oscar Gómez, el marroquí Yassine, Xavi Ortín, etc.
en aquesta edició vaig posar-me la camiseta de l'Associació Esportiva Massaluca
La primera volta vaig voler tirar en alguns moments, el ritme al pas del km5 era de 34' als 10km, un ritme alt pel moment em trobava de la temporada, puc dir que començant.. 
Així que en aquest punt el ritme segueix inclús hi ha moments que puja, jo no puc anar tant ràpid, així que m'agrupo amb el grup del darrera que el tenia a pocs metres. Mantenim un ritme ferm fins al final, on a falta de 300m soc avançat per un corredor que havia anat tota l'estona al darrera, així és el joc.

Al final una 6ena posició a 30'' del 3r lloc el bon amic Óscar Gómez del C:A: Francolí i felicitar a Pilar Rus per la seva victòria en fèmines on es va mostrar intractable durant tot el moment.