Pàgines

divendres, 26 d’agost del 2016

ROQUES DE BENET

La setmana passada vam anar a fer un dels punts i cims que més m'agraden de la Terra Alta, les Roques de Benet. Vam anar juntament, amb el meu germà Xavi, Eric i Joan. 

Al es 8:30 inciariem la ruta desde la pista que porta a l'area recreativa de la Franqueta, aparcaríem a uns 5km d'aquesta.

pujant
La ruta comença i acaba en l'inici de la Pista de les Roques, allí trobarem un a zona amplia per aparcar. Agafarem la pista que puja cap a les Roques però a pocs metres de deixar el cote agafarem la senda que marxa a la dreta, aquesta no està marcada per cap senyal. Serà una forta pujada i prolongada però ràpidament el nostre esforç´valdrà la pena, ens podrem aturar i contemplar el magnífic paissatge que ens ofereix els ports.
l'eric observat desde l'aire
En algun tram ens venen ganes de parar i menjar-nos tranquil.lament un bocata, la tranquilitat ens invadeix. Durant una bona estona es va per per un camí bastant clar arriben a la moleta salvatge i d'aquí ja emplamem amb la via normal que segueix fins al castell, cim principal de les Roques.
cim
A partir d'aquí comencem el tram aventurer de la sortida, una tènue sendera, amb algun tram rocós però breu, ens condueix  al impressionant replà herbós situat sota l'agulla de Cap del Gos. 
Finalment ens tocaria ja descendre per la vessant SE de l amuntanya, senyalitzada per fites, que ens condueix a un tram empinat i pedregós, on caldrà anar molt en comtpe. 
Finalment un cop acabat aquest tram perillós, arribarem a la pista de l'Aavellaner. Seguirem aquesta pista uns 3km que dona la volta a les Roques en sentit anti-horari. 
cim aem