Pàgines

dimarts, 16 de juliol del 2013

INICIACIÓ AL RUNNING A LA POBLA DE MASSALUCA.

El passat diumenge es van dur a terme les jornades del dia de l'Esport a La Pobla de Massaluca organitzades per l'Associació de dones La trobada i l'Associació Esportiva Massaluca, en aquesta ocasió es va començar amb una camiada el diumenge a les 8h.
4 paraules abans de començar, gràcies per venir!
Posteriroment a les 11 es durien a terme dues activitats, una seria iniciació al running i l'altra educación vial amb btt per a nens.
Per la tarda hi havia previst un conjunt d'activitats per a nens, inflables, mini ping-pong, i bitlles per adults.
A mi em va tocar fer l'activitat d'iniciació al running, em feia molt de goig poder-la fer però no ho havia fet mai, no sabia el que la gent esperaría d'aquella activitat. Jo solament volia que passesin una gran estoneta practicant aquest esport i trovar-hi una continuitat, transmetre que si ells volien poden arriban on vulguin.
tot el grup als primers 5'
La idea era trotar per un terreny  el mes pla possible deixant les pujades i desprès de cada entrenament fer exercicis d’estirament i de flexibilitat, molt important per recuperar els múscles i tornar a estar en condicions de córrer novament la propera sessiò d’entrenament.
Una prèvia xerrada per explicar el que fariem i intentar transmetre certes idees per tal de què aquell primer dia per alguns sigui el camí per seguir practicant aquest esport, ai´xi com també alguns dels beneficis:
la calor apreta de valent
Crema de calories: córrer és una de les activitats més recomandades per baixar pes.
Redueix l'estrés: córrer produeix un efecte relaxant.
Millora la condició física: córrer tonifica el cos
Redueix problemas de salut: córrer redueix el colesterol, diabetes,hipertensió, enforteix els ossos.
Et fa sentir millor: et sents bé al final d'una sessió gràcies a les endorfines alliberades.
Viuràs més i millor: augmenta l'esperança de vida i la qualitat de vida.
Així que uns 15 valents es van enfrontar a la forta calor d'un dia de juliol a les 11h. L'entrenament va ser el més pla posible, trepitjant camí de terra 5X(5'corrent+1' caminat) a ritme de trote, un ritme que ens permetès parlar tota l'estona, i a l'endemà no ens fes sortir les típiquess agulletes.