dilluns, 18 de febrer de 2013

SERRA DE LES FITES 2013

Cap de setmana de preparatius del circuit de la cursa de muntanya Serra de les Fites que tindrà lloc a La Pobla de Massaluca el proper dia 24 de Març. Amb aquest any ja van 6 les edicions que hi puc estar present juntament amb tots els membre de l'Associació Esportiva Massaluca. Aquest any renovem circuit, cada any li posem un ingredient nou, però aquest any podem dir que hem canviat de plat, li hem afegit aquells ingredients claus per fer disfrutar a les cames i la vista.

Un citrcuit on els membres de l'Associació han tractat acuradament obrint noves sendes, descobrint nous racons, en difinitva, un circuit que a mi em va sorpendre gratament.

Diumenge a les 8:30 surto de La Pobla de Massaluca amb gps per tal de poder mesurar el circuit, km, altímetria, desnivell, allò que a molts acaba preocupant i que cal tenir en compte però el que mes us aconsello és que aneu a disfrutar del que us agrada, córrer.

Mentres els infatigables, Albert, Ricard, Jordi, Joan, Marta, Anna entre d'atres continuen la seva tasca que ja fa setmanes que no paren per tal d'obrir noves sendes i preparar-vos aquest circuit. La veritat és per felicitar-los a tots, aquesta tasca desinteressada dóna ganes de seguir any rera any preparant aquesta cursa per vosaltres.Sempre i cada any amb més ganes que l'anterior.
aquí l'Albert "manostijeras" en acció!! quina gran feina que han fet!
Bé, així que a les 8:30 surto amb el Joan (ell amb bici) i jo corrent per tal d'intentar col.locar o decidir on aniran els avituallaments el dia de la cursa (la millor manera de saber-ho és fer el circuit corrent).

La sortida direcció Santa Madrona i pujant per la costa de la sort farà posar les cames al seu lloc, poc després s'empendrà una nova senda (abans no existia) per enfilart-te per un barranc d'oliveres centenaries que donarà lloc al Tossal Gros.

Des d'allí ja podem agafar un camí curt però ràpid que ens portarà a la senda autèntica Serra de les Fites, recuperada i netejada aquest any, on disfrutareu de més de 2km de vistes de tota la Serra de les Fites per finalment acabar al toll de bót.

Allí us sorpendrà la magnífica pena on probablement trobeu aigua ( lloc realment bonic), un cop aquí ens enfilarem per una senda pedregosa (els últims metres) per arribar a la Punta de les Taralloles, des d'allí divisarem la unió del riu Matarranya amb el riu Ebre i crestejarem novament per un tram de 2km on abans només hi havia matolls i romers i era inaccessible totalment, podreu correr divisant a la vostra esquerra el riu passant per trinxeres i búnquers de la Guerra Civil, un paratge magnífic.
una de les magnífiques vistes
Un cop alli baixarem cap al barranc de les Vallmales on ja empendrem el camí de tornada tot sempre a través de senderons.

En total serna 21km300m amb un desnivell de 860mD+. No us la perdeu!! val molt la pena! aquest any no us quedeu fora!
Més info a www.cursaserradelesfites.blogspot.com