Pàgines

dimarts, 13 d’agost del 2013

EL COMAPEDROSA

Ahir dia 12 d'agost i com vam decidir juntament amb el Carles Martí, el Manel, i l'Aleix Toda, anar a fer el Comapedrosa, cim més alt del país Andorrà amb 2943m
Em sonava el despertador a les 4h15 AM, esmorzar i a les 6h havíem quedat a Montblanc per marxar tots quatre cap a Andorra. Sobre les 8:45 ja estàvem a Arinsal d'on iniciariem la ruta. Ens trobem a uns 1450m d'altitud.
preparant-nos per gaudir

L'inici seria a través de corriols i arbres seguint el GR-11, només començar i amb poc menys d'un km ja havíem guanyat un fort desnivell, ja començava a sobrar roba, seguiem pujant i ens trobem un camí que marxa cap al pla de l'estany, nosaltres seguirem rectes per passar per magnífics salts d'aigua i pontets emig del bosc.
al fons el comapedrosa
Ja un cop arribats al refugi de Comapedrosa amb només uns 3km ja haviem acomulat un desnivell positiu de més de 700m, a partir d'aquest punt ja visualitzem clarament el Comapedrsa, només queden poc més de 3km, molt durs, ens trobem ara a 2220m, emprenem una lleugera baixadeta que va planejant, això vol dir que en poc més de 2km sumarem uns altres 700m de desnivell positiu.
Durant aquests km passarem per uns trams amb neu-gel, has d'anar amb compte, no hi ha perill si vigiles, rellisca una mica però es pot passar bé, aquest tram de neu-gel ens portarà a dos estanys.
estany negre
estany negre amb gel dintre

Arribem a la falda del Comapedrosa, tenim el camí bo a seguir i una paret, dic paret perquè li falten pocs graus per ser de 90 graus, només podem accedir al cim pujant amb mans i peus, és el lloc que escolleix el Carles, adicte als km verticals, serà menys d'un km però es fa llarguíssim, els peus no s'agafen bé, sembla que hagis de caure cap al darrera si et poses de peu, així que continuo pujant amb mans i peus, arribem dalt de tot i era una ruta prohibida, no es podia passar per allí, era perillòs.
comença l'espectacle, una paret i cim!
A dalt de tot i després d'aquesta paret arribarem al cim 2943m on podem veure Pica d'Estats entre altres cims, també divisarem el pic de Baiau, 2886m que serà l'altre pìc que croronarem.
cim Comapedrosa

Ja havent gaudit d'aquestes delicatessen pels nostres ulls ens mengem un petit entrepà i ràpidament comencem un descenç per una tartera per poder pujar al Pic de Baiau (2886m).
Pic de Baiau (2886m)
vistes desde el baiau, estany de
A partir d'aquí ja iniciem la baixada i el camí de retorn, el tram de descens per la Collada del Forat dels Malhiverns extremadament dura i llarga, tota de pedres on haurem de vigilar tota l'estona on posem el peu per no fer-nos mal, estarem força estona per fer aquest tram d'aproximadament un km.
Ja acabada la Collada ja enfilarem el camí final cap al Pla de l'Estany, un camí on trobarem magnífics salts d'aigua, reierols i passarem pel refugi del Pla de l'Estany.
A partir d'aquí ja vam començar un descens progressiu, els peus degut a forts cops amb les pedres eren dubte, varis cops a les ungles em feien perillar poder arribar senser dels peus, finalment i després de 6 hores de ruta vam poder arribar al punt d'inici, ens ho havíem passat molt bé, de ben segur repetirem nous cims.
Acabant reposant forces i comentant la jugada..... next summit?