dilluns, 18 de maig de 2015

POLAR GRAN FONDO LA MUSSARA 2015

Ahir diumenge vaig tenir el gust de poder participar en la marxa cicloturista Polar Gran Fondo La Mussara, una marxa on pendrien part més de 4000 ciclistes vinguts de tota España.

Per mi una proba molt diferent a les que acostumo a fer, principalment perquè s'utilitza la bici i si no recorcodo malament la primera i última cursa que havia fet en "bici" va ser fa 9 anys, va ser la Bike Marathon Terra Alta en BTT.

Gens acostumat a aquest tipus de probes, quan Bepo Cutrona em lia a fer-la jo ràpidament dic que sí, em feia molta il.lusió participar-hi i veure en directe el gran ambient que es forma en una proba com aquesta.

La idea inicial era fer el circuit llarg, 190km i 3200mD+, però la falta d'entrenament els útlims dos anys en bici amb només una sortida de 80km em van fer decantar pel circuit curt de 100km i 1200d+.
allí estic jo, tot un honor estar aquí


moment de la sortida 7h30AM
A les 5:30 AM em sona el despertador, ja tinc la bici al cotxe, porto bici nova deixada per Bepo. Arribo al Tecnoparc de Reus sobre les 6:45AM, allí ja hi ha gent per tot arreu. La gent prepara les seves bicis, ajusta els darrers punts per tal de no tenir cap problema.

Allí jo ja pateixo el primer problema, un cop montada la bici i ja vestit per l'ocasió em poso al damunt de la bici i les cales em van força dures, dificultat per calar i dificultat per descalar. Bé, decideixo no tocar-ho (tampoc porto eines).

La sortida puntual a les 7h30 AM, amb un ventet considerable, col.locat al davant de tot, encara no sé que passarà, potser se m'emporti una bici pel damunt, estic situat a la zona pata negra de la cursa.

Sortida ràpida (per mi almenys) on em poso a pedalar trobo el sillín un pel baix i pateixo de quadríceps. No sé si és el sillín o sóc jo però a la sortida i només pensar que he d'anar fins a la Mussara, tela!!
inici la mussara 8h10AM

Arribo a Vilaplana, més bé del que em pensaba, no forço gens, jo vaig a la meva, a disfrutar de l'ambien i sobretot del magnífic recorregut i paissatges que als trams més alts podrem gaudir.

Comença la crono a La Mussara, és el primer cop que pujo en bici a La Mussara, molts eren els que m'havien advertit d'aquesta dura pujada i llarga, un total de 10km.  Els primers km bufa fort el vent, llavors ja es va quedant més resguardat i es puja bé. Em trobo en la Pilar Rus, que va sobrada, ens podem fer una foto i ella tira amunt.

Ja coronant La Mussara, tot just uns metres abans s'enganxa una bici a la meva roda i cau al terra, em paro per veure si s'ha fet mal, s'aixeca bé i seguim, queden uns 200m per arribar a l'arc de final de la crono, passo en 51', uns 49' sense forçar i descomptant la parada en la caiguda.

Ja un cop arribat al coll de la Mussara paro uns 15', allí gaudeixo de l'ambient, no m'esperava veure tanta gent a un avituallament, gent que para per menjar, per beure, per fer les seves necessitats, etc.

avituallament la mussara
Un cop allí i havent tornat a parlar en la Pilar Rus em dirigeixo amb una forta baixada i una carretera estreta direcció Mont-Ral, allí els velociraptors ja fan de les seves, a mi em sembla que baixo ràpid però n'hi ha que em passen pel damunt.
pujada a la mussara 10graus i lleuger vent
Un cop feta la pujadeta a Mont-ral enfilem una altra baixara ràpida fins a Capafonts que acabarà amb una lleugera i curta pujada. Allí un altre avituallament, al qual només arribar em saluda l'Eloi Borràs, descalo i el vaig a saludar. M'estic ben bé uns 10 minutets més, aprofito per fer pis i beure una mica. Ara toca el segon port dur, seran uns 5km amb una pendent mitja  de 6,2%, un bonic port de carretera estreta i on hi ha punts que el bosc el tanca. Un cop coronat arribarem a una forta baixada, on torno a patir baixant.

Per fi l'últim port, el Coll de le Pinedes de 7,2km i un 3%, un port diferenciat per dos trams on durant uns 3km aprox podrem disfrutar de magnífiques vistes als avencs de la febró i en un segon tram tornarem a coronar la cota màxima de la proba, els gairebé 1000m altitud a nivell del mar.

A partir d'aquí una baixada constant passant per Alfora, Vilaplana, Aleixar i Reus.

Per mi tota una experiència de la qual en trec moltes coses positives i aprenc molt de tot el viscut. amb ganes, moltes de tornar l'any vinent.
Felicitar a tota l'organització, Biciparc, pel seu saber fer en tot moment, controlant punts que semblaven incontrolables, senyalització perfecta durant tota la proba. 
Menció especial als amics Bepo, per liar-me i Sergi que va debutar obrint cursa, però en moto, jeje 
Per mi una proba 100% aconsellable!!!! Això si, l'any vinent entreno més!