Pàgines

dilluns, 29 d’agost del 2016

CREU DE SANTOS (941m)

El passat dia 18 d'agost juntament amb una bona colla vam anar a fer un trai, per la Serra de Cardó. Aquest cop el punt d'inici seria el balneari de Cardó, hi accediríem desde Rasquera per una estreta carretera d'uns 8km amb unes magnifiques vistes.

Un cop arribat allí sobre les 8:30 AM iniciarem el trail run, passant per algunes ermites que envolten i que formen part d'aquest magnífic paissatge, totes però amb un estat bastant abandonat.


Aquí seguint el corriol entre bosc preciós i marcat amb punts blaus que no deixarem fins a la Creu, arribem a la Font del Teix, allí fem una paradeta per agafar forces i seguir pujant, a poc metres trobarem el refugi.

Seguim amunt encarant per la serra Sud, abans però pararem per fer una visita a la Cova. Llàstima de les vistes que ens perdem, està tot nublat i la boira ens impedeix gaudir de les magnifiques vistes.

Seguirem pujant amunt on haurem de fer una petita grimpada entre roques (molt fácil), ens portarà a una zona boscosa, aquí ens desviarem per arribar als Martells. L'Eric és lúnic en pujar damunt d'aquest monolít i es pot endur una magnífica foto.

Tornem a la carena i en breu arribem al collet de cardó i entre una zona boscosa preciosa seguim pujant fins arribar, ara si, a la Creu de Santos (941m), punt més alt. Ens fem la foto de rigor i ara sí una baixada rápida i directe per un corriol entre bosc que acabarà en un tram d'uns 3km de camí ample en bon estat.